14.5.2014

STEREO HELSINKI MESSUILEE!

Jo maailman mittakaavassakin erittäin tärkeäksi vuosittaiseksi tapahtumaksi nousseet Munchenin messut vetävät jälleen osallistujia jokaisesta maailman kolkasta. STEREO HELSINKI lähtee tänä vuonna tutustumaan mm. omien edustamiensa valmistajien uusiin tuotteisiin ja tapaamaan samalla mahdollisia uusia kiinnostavia valmistajia.

Haagan liike onkin täten suljettuna 15.5. - 19.5. välillä.

SH


EDIT 27.05.2014


MOC 2014 kuulumisia.. Jälleen aimo harppaus eteenpäin niin koon kuin kävijämäärän suhteen. Jututtamiamme Suomalaisia esittelijöitä, tuntui tunnelma olevan hyvin innostunut ja positiivinen suhteessa sijoitettuihin markkinointieuroihin vs. HIFIEXPO..

Saksan messureissu oli erittäin mukava. Koko perjantainen päivä hurahti kuin siivillä kierrellessä kolmea hallia sekä kaksin kappalein hallien yläkerran osastoja. Edellisestä kerrasta olikin jo kulunut jokunen vuosi - hauska vertaus messujen kasvamisesta.. Virallinen opaskirjanen oli 2-3 vuotta sitten noin kolmasosan paksuinen tämän vuotisesta. Mukana oli mielestäni selkeästi enemmän myös suoraan valmistajia maailman eri kolkista. MOC alkaakin olla oikeutetusti se tärkein sekä myös isoin vakavamman ja raskaamman hifin tilaisuus maailmanlaajuisesti. Onhan näitä varmasti vielä isompiakin mutta missä on tällainen otanta merkkejä, valmistajia/maahantuojia/myyjiä, vinyyliä, putkia, kelanauhureita (!!) etc. etc.
Tällä kertaa mieleen jäi selkeästi kaksi erityisen runsaalla osanotolla varustettua tuoteryhmää.. Omilla ständeillään oli lukuisia Aasian suunnalta ponnistavia metallipajoja kaikenmaailman liittimineen, kaapeleineen ja koneistettuine osineen tai koteloineen. Kultaa, hopeaa, hiilikuitua, rhodiumia, platinaa, kuparia, OCC, PCOCC,HP-PCOCC, OFHC, 4N, 5N, 7N, 8N...... Aasiasta suoraan tulleiden valmistajien  valikoimat olivat usein hyvinkin mielenkiintoisia ja tutun oloisia. Olihan mukana sitten toki näitä jo maineeseen ehtineitä.
Toinen selvästi kasvanut ja todella runsaasti edustettu ryhmä oli erilaiset streamerit yms. tiedostosoittimet. Niitä oli pienenä, isona, simppelinä, melko monimutkaisina (hmphh..), näytöllä ja ilman, etusineen ja dacceineen... Jälleen kattava osanotto Aasian suunnalta yllätti hieman. Tokihan lähes jokaisella merkillä alkaa olla verkkosoittimia, kovalevysoittimia, kaiken tarpeellisen yhdistelmiä ym. ym.
Itselle parhaiten jäi mieleen mm. italialaisen NORMAN tuotteet ja erityisesti REVO-sarjasta integroitu vahvistin IPA-70 (työn jälki, komponentit, topologia, kokonaisuus, ulkoasu) ja koko kolmen digitaalilähteen kolmikko. "konepellit" olivat auki ja laitteita pääsi rauhassa ihmettelemään. KáCsa Audion uusia, erittäin asiallaisi liittimiä pääsimme ihastelemaan herttaisen hieman iäkkäämmän mutta materiaaleista tarkasti vastaavan perheyrityksen selkeän johtohahmon kanssa. Nuorempi sukupolvi sitten taasen tulkkasi.
M2TECH oli messuilla hyvin esillä ja luonnollisesti vetonaulana uusi Young DSD sekä messuilla julkaistu Mercury.
Myös muilla ns. omilla merkeillä oli aktiviteettia kovasti.. Oyaide, Acoustic Revive, Accustic Arts, Diapason, Burson, iFI,, VOVOX etc. etc.

Kaiken kaikkiaan mukava "loma", ennen kaikkea perheen kanssa yhdessä vietetty lauantai ennen suynnuntain lentoa Suomeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti