17.12.2012

Audio Note kaiuttimet

 

Jokaisen kaiuttimien hankkimista suunnittelevan tulisi ehdottomasti tutustua Audio Noten kaiuttimiin. Monet putkivahvistimien omistajat tuskastelevat epäsopivien kaiuttimien kanssa ja missaavat laitteissaan piilevän potentiaalin lähes kokonaan. Audio Noten kaiuttimet sopivat erityisen hyvin putkivahvistimien perään. Niillä saat irti pienitehoisestakin SET-vahvistimesta räjähtävän dynamiikan unohtamatta hienostuneita sävyjä, ilmavuutta sekä ennen kaikkea syvää musiikillista sisältöä. Vaikka Audio Note laitteet ja kaiuttimet viihtyvät keskenään erityisen hyvin, voi heidän kaiuttimiaan käyttää missä kokoonpanossa tahansa. Esim. AN-K, AN-J ja AN-E kaiuttimet soivat tarunhohtoisesti ja henkeäsalpaavan kauniisti Leben-vahvistimien kanssa.

AN-J

Audio Noten kaiuttimet on suunniteltu toistamaan musiikkia todellisissa kuunteluolosuhteissa. Siinä kohtaa monet teoriassa hyvätkin kaiutinsuunnittelijat epäonnistuvat. Audio Note-kaiuttimet käyttävät huoneiden perusongelmia hyödykseen eivätkä yritä taistella niitä vastaan epätoivoisesti. Huone 'soi' kaiuttimien mukana osana koko musiikintoistojärjestelmää. Hämmästyttävintä on se, että nämä kaiuttimet eivät tunnu kaipaavan minkäänlaisia erityisponnisteluja akustiikan suhteen tuottaakseen huoneeseen kauniisti ja puhtaasti soivaa musiikkia! Audio Note-kaiuttimien kotelo on erittäin taidokkaasti rakennettu 'elämään' musiikin mukana kuten muutamat BBC-perinteiden mukaan toteutetut kaiuttimetkin. Noten kauttimet vievät pidemmän korren näihin BBC-kaiuttimiin verrattuna erityisesti dynaamisilla voimavaroillaan ja joustavien sijoitusmahdollisuuksiensa ansiosta.Audio Note UK ei ulkoista juuri mitään toimintojaan mutta poikkeuksellisesti kaiutinelementit valmistetaan äärimmäisellä huolella ja täydellisyyttä tavoitellen Japanissa tarkkojen speksien mukaisesti. Elementtien materiaalit on valittu niiden äänenlaadullisten ominaisuuksiensa mukaan. Kartioista ei löydy luotiliiveistä tai hi-tech kalastustarvikkeista tuttuja seksikkäitä synteettisiä materiaaleja vaan vanhaa kunnon paperia ja hamppua. Ne antavat kaikkein luonnollisimman äänen ihmiskorvalla koettuna ja ovat paino/jäykkyys-suhteeltaan ylittämättömiä. Kalliimmissa malleissa käytetään Alnico-magneetteja, joiden musikaalinen sointi ja ylivertaisuus on selviö kaikille vähänkin sähkökitaroihin ja vahvistimiin perehtyneille.

Audio Note kaiuttimien hinnat Stereo Helsingissä alkaen 530€/pari.

   
AN-E / Lx HETässä linkki Audio Noten perustajan haastatteluun koskien kaiuttimia: http://www.youtube.com/watch?v=tYB2OQncOgU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti