23.8.2012

Leben HI-FI Stereo Company
Oppipojan tie sushimestariksi on pitkä ja kivinen. Ensimmäiset kolme vuotta pestään riisiä, siivotaan ja seurataan sivusta vanhempien kollegojen ja mestarin työskentelyä. Vastaanottavaisen asenteen kehittyminen edellyttää joutavien kuvitelmien ja virheellisten päähänpinttymien karsimista. On oivallettava, että omat kuvitelmat, oletukset ja mielipiteet on kertaalleen hyljättävä, että oppii sisäistämään kaikkein luonnollisimman tavan toimia: vasta luopumalla itsestä voi havahtua todelliseen, luonnolliseen toimintatapaan. Sanotaan, että taitavaksi sushikokiksi kehittyminen vie ainakin seitsemän vuotta.

"Kun valmistat riisiä, suhtaudu riisipataan kuin se olisi oma pääsi, ja kun peset riisiä, muista että pesuvesi on kuin oma henkesi". - Dōgen (1200-1253)

Maailmalla sushin valmistamista pidetään erillisenä ruoanlaittotekniikkana, kun taas Japanissa sushin valmistaminen on kokonaisvaltaista ihmisenä kasvamista ja kokin tien harjoittamista (shugyō). Ammattilaiseksi kasvaminen tarkoittaa oppimista toimimaan luonnollisesti. Luonnon, ympäristön ja vuodenaikarytmien mukaan liikkuessa oikea ajoitus ja kohta opitaan tuntemaan itsestään. Kun sushikokki oppii tajuamaan, että juuri tietyllä tavalla toteutuvassa valmistamisen ja syömisen yhteenliittymästä avautuu ravitsemuksen ja kasvun lähde, sushin valmistaminen on elämän valmistamista.
-Otteita Miika Pölkin ja Heikki Valkaman kirjasta 'Sushikirja-perijapanilaisesta supisuomalaiseen' (Kustannusosakeyhtiö Teos, Helsinki 2011)Lebenin suunnittelija ja omistaja herra Taku Hyodo on vuosikymmenien kokemuksen omaava putkivahvistimien mestari. Hänen lähestymistapansa muistuttavat monessa mielessä taitavan sushikokin metodeja, jotka palvelevat ennen kaikkea luonnollisuutta. Sushikokki ei turvaudu maustamiseen tai liialliseen prosessointiin vaan pyrkii hienovaraisin keinoin houkuttelemaan parhaiden mahdollisten raaka-aineiden luonnolliset maut esiin. Leben-vahvistimissa elää tämä sama luonnollinen toimintapa ja vain parhaiden komponenttejen käyttö.Lebenin tavassa toistaa soittimia, tilaa ja musiikkia ei ole mitään väkinäistä tai keinotekoista. Näitä käsin valmistettuja mestariteoksia on vaikeaa edes pitää vain elektroniikkana vaan ne tuntuvat sielukkuudessaan joltain paljon yksillöllisemmältä. Kuten jokaiseen sushipalaan on saatava mukaan tunne välittämisestä (omoiyari), on myös Herra Taku Hyodo saanut aikaiseksi vahvistimensa, musiikin ja kuuntelijan välille tunneyhteyden.
Leben vahvistimien erityinen vahvuus harvinaislaatuisen kauniin ja täydellisyyttä hipovan viimeistelyn ohessa on aika-avaruudellisten asioiden toistuminen erittäin elävästi ja luonnollisesti. Lebenillä musiikki on aikaa ja liikettä, se on elävää.

Stereo Helsinki liikkeessä on esillä Leben CS300XS ja Leben CS600 vahvistimet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti